Radio actueel

 

Hemelsbreed

Kamperen en mediteren | Ani Chöying Drolma
Uitzenddatum: Woensdag 30-7-2014 00:00 - 00:30 NPO Radio 5
bekijk podcast
Podcasts

(2)radio_mediteren_med.jpg

Kamperen en mediteren

Schreeuwende kinderen, ruziënde echtparen om tijdig in het douchegebouw te zijn voor de laatste druppels warm water? Niet in het Friese Elsloo. Daar kan men deze zomer mediteren en kamperen onder leiding van zenbeoefenaar en mindfulnesstrainer Rob Eckhardt. Op de kleine en luxueuze camping kun je drie maal per dag een meditatie- of yogasessie bijwonen, zonder dat je direct in het strakke regime van een retraite terechtkomt.

Zelf schrijft Eckhardt op zijn website: ‘Zitten op een kussen en slapen in een tent, wandelen in het bos... de ultieme vakantie!’ Marlous Lazal, die zelf vooral traumatische herinneringen heeft aan volgelopen kaplaarzen en nachtelijke speurtochten met een wc-rol onder de arm, sloeg toch haar tent op in Elsloo.

Dit is een herhaling van 20 juli 2013.

Ani Chöying Drolma

Ani Choying Drolma"Ik heb niet het gevoel dat ik door het reizen en toeren over de wereld niet aan de Dharma toekom. Door deze manier van leven ben ik ook bezig met de Dharma! Het gaat om je houding, je motivatie, je ambitie en hoe aandachtig je bent van moment tot moment."
Ze produceert de best verkochte albums van Tibet en reist de wereld over met haar prachtige gezangen en spirituele liederen. In 2013 trad Ani Chöying Drolma op in Amsterdam en Hemelsbreed doet verslag. Drolma ontving als Tibetaans boeddhistische non in 2012 een belangrijke vredesprijs. Zij gebruikt haar stem om haar talrijke humanitaire projecten te financieren.
(Foto: Menno Bijleveld)

Dit is een herhaling van 30 november 2013.

 

Kijk ook naar een studio-optreden van Ani Chöying Drolma bij het Australische ABC Radio National.