Radio actueel

 

Hemelsbreed

Ani Choying Drolma | Hospice De Liefde | Roos Mens leest | Paul de Blot
Uitzenddatum: Zaterdag 30-11-2013 15:00 - 16:30 NPO Radio 5
bekijk podcast
Podcasts

Hemelsbreed deel 1: 15:00 - 16:00

(2)radio_Ani_Choying_Drolma_30.jpg

Optreden Ani Choying Drolma

"Ik heb niet het gevoel dat ik door het reizen en toeren over de wereld niet aan de Dharma toekom. Door deze manier van leven ben ik ook bezig met de Dharma! Het gaat om je houding, je motivatie, je ambitie en hoe aandachtig je bent van moment tot moment."

Ani Choying Drolma produceert de best verkochte albums van Tibet en reist de wereld over met haar gezangen en spirituele liederen. Op 17 oktober trad ze op in Amsterdam en Hemelsbreed doet verslag. Ani Choying Drolma ontving als Tibetaans boeddhistische non in 2012 een belangrijke vredesprijs. Zij gebruikt haar stem om haar talrijke humanitaire projecten te financieren.
(Foto: Menno Bijleveld)

Hospice De Liefde

http://www.hospicedeliefde.nl/wp-content/uploads/2013/03/logo-hospice-de-liefde2.pngIn oktober begon een nieuwe leergang van Hospice de Liefde in Rotterdam. Deze training leidt mensen op tot vrijwillig stervensbegeleider en helpt de deelnemers om vriendelijk en moedig naar hun eigen angst voor ouderdom, ziekte en dood te kijken. We maken de stand op: hoe gaat het nu met het hospice?

Het boek van Roos Mens

De kunst van het gelukIn de serie 'Inspiratie uit een boekje' is het vandaag de beurt aan Roos Mens. Roos studeert aan de theaterhogeschool in Tilburg en is actief bij het Rigpa Centrum voor Tibetaans boeddhisme.

Het boek dat haar het meest inspireerde - ja zelfs haar leven veranderde is - ‘De kunst van het geluk’ van de Dalai Lama en Howard Cutler. De ondertitel luidt: ‘Over de zin van het leven’. Agnes Sommer vroeg aan Roos Mens of de zin van het leven ligt in het geluk dat zij ervaart.

Hemelsbreed deel 2: 16:00 - 16:30

Paul de Blot

Paul de BlotPaul de Blot is een internationaal georiënteerde emeritus hoogleraar met een grote staat van dienst. Zijn vakgebied is ‘business spiritualiteit’ Dat begrip is voor hem heel breed: van Ignatius van Loyola, via transactionele analyse tot zijn boek De mystiek van het zakendoen. De Blot zette zich ook altijd in voor mensenrechten. Een duizendpoot die in deze Hemelsbreed uitgebreid aan de tand wordt gevoeld.