Radio actueel

 

Hemelsbreed

Boeddhisme in de Nederlandse literatuur | Trio del Silencio | Soundscape
Uitzenddatum: Woensdag 8-1-2014 00:00 - 00:30 NPO radio 5
bekijk podcast
Podcasts

(1)radio_silencio_300.jpg

Trio del Silencio

Eind 2013 presenteerde het trio Del Silencio, bekend door hun verstilde, meditatieve muziekproducties, weer een nieuwe cd, getiteld The Path.

Voor deze productie reisden de musici, onder leiding van basklarinettist Frans Moussault, zelfs naar Ibiza om opnames te maken in de studio van meesterfluitist Chris Hinze, die ook meespeelt op dit album. Del Silencio bestaat verder uit Ton Akkermans op gongen en klankschalen en Oscar Cano op didgeridoo. Marlous Lazal maakte een impressie van de cd-presentatie in het Amsterdamse Bethaniënklooster.

Boeddhistisch soundscape

Deze week onderzoekt geluidsproducent Pieter Kiewiet de Jonge in zijn geluidscolumn Mantra de ongrijpbare krachten die niet alleen financiële markten, maar zelfs hele nationale economieën sturen. Een boeddhistisch perspectief op tijd en geld in de digitale dimensie.


Boeddhisme in de Nederlandse literatuur

Wat is de invloed van het boeddhisme in de Nederlandse literatuur? Neerlandicus Jaap Goedegebuure praat in de Maand van de Spiritualiteit over boeddhistische passages en thema’s uit beroemde schrijverspennen.

Goedegebuure is een specialist op het gebied van de relatie tussen levensbeschouwing en literatuur. Over dit onderwerp schreef hij onder meer het boek Nederlandse schrijvers en religie 1960-2010.