Radio actueel

 

Hemelsbreed

Boeddhisme in België | De schoolklas en de monnik
Uitzenddatum: Woensdag 15-1-2014 00:00 - 00:30 NPO radio 5
bekijk podcast
Podcasts

(2)BUB_logo_site_300.jpg

Boeddhisme in België

Lang leek het erop dat het boeddhisme in België als officiële religie zou worden erkend. Dat had betekend dat de overheid bepaalde erediensten zou gaan financieren. Maar helaas voor de Belgische sanghaleden en de niet­gebonden boed­dhisten is dat plan toch van de baan.

Verslag­gever Peter Meijwes volgde de kwestie en blikt terug op een proces vol hoop en teleurstelling. Was het puur een bezuinigingskwestie of is er misschien toch meer aan de hand?

De website van de Boeddhistische Unie België.

Mantra - zelforganisatie

De geluidscolumn mantravan Pieter Kiewiet de Jonge behandelt deze week een belangrijke trend die in reactie op de economische crisis terrein wint: zelforganisatie of zelfsturing. Bijvoorbeeld in de zorg. Een boeddhistisch perspectief op gezond verstand.

Schoolklas logeert bij Cambodjaanse monnik

Kandinsky collegeHet was ongetwijfeld de reis van hun leven. Een groep 16- en 17-jarige leerlingen van het Nijmeegse Kandinsky College is net terug van een bezoek aan Cambodja. Daar verbleven ze bij de monnik Sareth Brak, oprichter van de organisatie Raise and Support the Poor. En daar staken ze de handen uit de mouwen.  De middelbare scholieren maakten kennis met de Cambodjaanse samenleving die doordrenkt is van het boeddhisme.

Meer foto's van het bezoek

Bekijk ook A monk with a Mission, een korte documentaire over Sareth Brak.