Radio actueel

 

Hemelsbreed

NOW Japan! in Amersfoort | Mindfulness voor mantelzorgers
Uitzenddatum: Woensdag 22-1-2014 00:00 - 00:30 NPO Radio 5
bekijk podcast
Podcasts

(2)radio_now_japan_300.jpg

NOW! Japan

Nog tot 2 februari is in Kunsthal KAdE in Amersfoort de tentoonstelling Now Japan te zien. Werken van 37 eigentijdse Japanse kunstenaars, vol verwijzingen naar zenboeddhistische thema's als vergankelijkheid, vorm en leegte, maar ook de tsunami van enkele jaren geleden is een thema dat telkens weer opduikt. Ton Maas bezocht de tentoonstelling met curator Robert Roos en sprak bovendien met enkele scholieren en hun begeleider.

Brood

De geluidscolumn Mantra van Pieter Kiewiet de Jonge verkent deze week de betekenis van, jawel, brood. Een boeddhistische kijk op een waarlijk cultureel fundament.

Mindfulness voor mantelzorgers

Annetje BrunnerPsychologe en mindfulnesstrainer Annetje Brunner van De Werkschuur presenteerde in Groningen de resultaten van haar project Mindfulness en Mantelzorgers. In een mindfulnesstraining leer je middels, onder meer meditatie en yoga aandachtiger te worden en beter met stress om te kunnen gaan.

Brunner initieerde dit project naar aanleiding van haar eigen mantelzorgervaring voor haar demente moeder. Ze benaderde de gemeente Assen en Groningen, zorgverzekeraar Menzis en Humanitas en was na ruim een jaar voorbereidend werk in staat kosteloos een training mindfulness voor mantelzorgers aan te bieden.

Marlous Lazal sprak in Groningen met een aantal van deze mantelzorgers over hun ervaringen.