Radio actueel

 

Hemelsbreed

Interreligieuze droom | Boeddhistische monoloog | Stadsverlichting
Uitzenddatum: Woensdag 5-2-2014 00:00 - 00:30 NPO
bekijk podcast
Podcasts

(2)radio_in_vrijheid.jpg

Interreligieuze droom voor Nederland

Tijdens de bijeenkomst In Vrijheid Verbonden presenteerden vertegenwoordigers van het boeddhisme, hindoeïsme, jodendom, christendom en islam vorige week hun droom voor Nederland. De wens was niet aan het minste adres gericht. Prinses Beatrix nam de verklaring in ontvangst.

Deze presentatie van dromen is een aanvulling op het boek Mijn droom voor ons land dat de koning ontving bij de aanvaarding van zijn ambt. In Vrijheid Verbonden wordt gevormd door een groep mensen die vanuit verschillende religies en levensbeschouwingen samenwerken. Diverse vertegenwoordigers hebben de handen ineen geslagen om zich gezamenlijk te presenteren en zich samen sterk te maken voor de democratie.
 
Verslagever Marlous Lazal bezocht de bijeenkomst in het Academiegebouw van Universiteit Utrecht. En uiteraard luisterde ze met een scherp oor naar de bijdrage uit boeddhistisch Nederland.

Boeddhistische monoloog

Het eerste van drie korte portretten van gewone en minder gewone Nederlandse boeddhisten. Deze zijn tot stand gekomen in samenwerking met de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg. De studenten zijn voor de BOS op zoek gegaan naar beoefenaars die op een bijzondere manier tot het boeddhisme zijn gekomen.

Anouk Kantelberg maakte voor deze uitzending een portret van Sara Bouman uit Rotterdam, die ervan droomde om naar de Toneelschool te gaan. Maar het is niet zo eenvoudig om daar terecht te komen...

Stadsverlichting

stadsverlichtingHoe kun je bijdragen aan een betere wereld? Heel simpel, ga bij iemand thuis met vrienden en bekenden samen een uurtje mediteren. Of is dit wat al te simpel voorgesteld?


Verslaggever Menno Bijleveld belde aan en mediteerde mee met Stadsverlichting.