Radio actueel

 

Hemelsbreed

Jan Janssen in de Himalaya | Ambassadeur van geluk | De Nederlandse boeddhist
Uitzenddatum: Woensdag 12-2-2014 00:00 - 00:30 NPO Radio 5
bekijk podcast
Podcasts

(1)radio_himalaya_300.jpg

Jan Janssen in de Himalaya

Jan Janssen was tot voor kort boomkweker, maar is nu fotograaf. Vorig jaar verscheen een kleurig boek van zijn hand: The Himalaya, my home.  Bergen staan er niet in, mensen des te meer. Schitterende, haarscherpe foto’s van werkende, feestende, biddende en spelende mensen, sprekende portretten van kinderen en oudjes, in beide gevallen soms met zwaar verwaarloosd gebit. Maar ook eindeloze, groen golvende landschappen.
De Nederlandse boeddhist

Het tweede van drie korte portretten van gewone en minder gewone Nederlandse boeddhisten, gemaakt door studenten van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg.

Boyke Joosten portretteerde de 61-jarige Eltjo Meijerhof, die van de ene op de andere dag zijn vrouw Janneke verloor. Toch wist Eltjo zich te herpakken. Het boeddhisme helpt hem bij de verwerking van zijn verlies.

 

Ambassadeur van geluk


Geluk World Book of Happiness
Leo Bormans is ambassadeur van geluk en levenskwaliteit en samensteller van Geluk The World Book of Happiness dat inmiddels bij alle grote wereldleiders op het nachtkastje ligt. Hij wist onlangs zelfs Matthijs van Nieuwkerk twee minuten stil te krijgen in ‘De Wereld Draait Door’ en is sindsdien ook razend populair in Nederland.


Op dit moment doet hij een groot geluksonderzoek aan de Universiteit Leuven. Hij vertelt onder meer hoe het 'Bhutanese Bruto Nationaal Geluk' langzaam de wereld verovert en hoe gelukstips het wijdverbreide gebruik van antidepressiva kunnen bestrijden.