Radio actueel

 

Hemelsbreed

Kruidengeneeskunst | Religie in de media | Boeddhistische actualiteit
Uitzenddatum: Woensdag 26-2-2014 00:00 - 00:30 NPO Radio 5
bekijk podcast
Podcasts

(2)radio_chinees.jpg

Boeddhisme en kruidengeneeskunst

Acupunctuur en geneeskrachtige kruidenmengsels zijn naast de Qigong-bewegingsleer en Tui Na-massage de meest bekende verschijnselen van de traditionele Chinese geneeskunde die ook in Nederland groeit in populariteit.

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat deze methodes en technieken ook voor de moderne westerse geneeskunde nieuwe oplossingen kunnen bieden. Kris Oosting heeft sinds 2003 een praktijk in acupunctuur en Chinese fytotherapie. Hij is hoofddocent van de opleiding Chinese Kruidentherapie aan de Qing-Bai academie en medeoprichter van het TCM Classics Research Institute. Is dit oplossing voor de alsmaar rijzende gezondheidskosten?

Religie in de media

Vorige maand werd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam gedebatteerd over de toekomst van de kleine levensbeschouwelijke omroepen, die na 2015 geen overheidssubsidie meer zullen krijgen. Daaronder vallen de BOS, de IKON, de OHM, de RKK, de Joodse Omroep, de Human en de Islamitische omroep. Onder leiding van mediadocent Johan Roelant gingen Job de Haan, voormalig Hoofd Radio van de IKON, Bikram Lalbahadoersing, voormalig eindredacteur van de OHM en Henny Burggraaf van de KRO/NCRV in debat over de toekomst van God (en Boeddha) in Hilversum.

Terugblik op de boeddhistische actualiteit

Marlous Lazal ploos de afgelopen weken alle bekende media uit om het grote en kleine nieuws uit de boeddhistische wereld te vergaren.