Radio actueel

 

Hemelsbreed

Boeddha als mummie | Mediteren op de werkvloer | Boeddha in de Linie
Uitzenddatum: Woensdag 19-3-2014 00:00 - 00:30 NPO Radio 5
bekijk podcast
Podcasts

(2)radio_mummie_300.jpg

Boeddha als mummie

Het Drents Museum in Assen heeft tot eind augustus een mummie-tentoonstelling onder de titel Overleven na de dood. Het is een grote overzichtstentoonstelling met mummies uit allerlei landen en van allerlei soorten, met de bekende Egyptische mummies maar ook cryptemummies en dierenmummies, een Indiaan-mummie, de mummies van een moeder met kind, Drentse veenlijken - het meisje van Yde en het paar van Weerdinge. Blikvanger is een boeddhamummie, in feite van buiten een boeddhabeeld met van binnen de mummie van een monnik uit de elfde eeuw.Mediteren op de werkvloer

Lukas Vermeulen is is al acht jaar werkzaam als brandweerman. Vooral na een ingrijpend voorval is hij een paar dagen bezig om te verwerken wat er is gebeurd en hoe hij alles heeft aangepakt. Om hier beter mee om te gaan is Lukas gaan mediteren. Een bijdrage in samenwerking met de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg van Connor Clerx, Ramona Molhoop en Maarten van den Hoven.

 

Boeddha in de Linie

Fort Werk aan 't Spoel is een onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een eeuwenoud verdedigingswerk in het rivierengebied. In de maanden maart en april zijn vier kunstenaars er om beurten aan het werk, in een atelier naast de Lek. Het project heet Boeddha in de Linie en Leen Kaldenberg is de eerste kunstenaar die de afzondering heeft aangedurfd.