Radio actueel

 

Hemelsbreed

Eten voor het goede doel | Boeddhistisch portret | David Brazier
Uitzenddatum: Woensdag 9-4-2014 00:00 - 00:30 NPO Radio 5
bekijk podcast
Podcasts

(2)radio_Eten_voor_300_.jpg

Eten voor het goede doel

Bea de Munnik en Jelmer Hoogeboom van de Shambhala jongerengroep in Amsterdam willen naar San Francisco om deel te nemen aan een leiderschapstraining. Om hun reis te helpen bekostigen, organiseren ze een tweetal etentjes in het meditatiecentrum met als motto Food for Flight. Ton Maas nam een kijkje op de eerste van die twee avonden en sprak met Jelmer en enkele gasten.Boeddhistisch portret

Constantijn Koopman was altijd al geĂ¯nteresseerd in oosterse tradities, maar door zijn werk als christelijk geestelijk verzorger in een ziekenhuis kon hij nooit helemaal voor het boeddhisme gaan. Tot vorig jaar: toen nam hij alsnog de stap en vertrok naar het Nalanda-klooster in Zuid-Frankrijk. Een bijdrage van Daisy Schalkens van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg.

David Brazier

David BrazierEen goed gesprek met David Brazier, auteur van ondermeer de boeken Zen therapie en Zonder gruis geen parels. Brazier is oprichter van het internationale Zen Therapy Institute en hoofd van de Amida orde. Hij wordt door The Huffington Post genomineerd als een van de twaalf belangrijke boeddhisten in de wereld die je moet volgen op Twitter.