Radio actueel

 

Hemelsbreed

Cybermonnik op radio! | Weggooien | Religie Nu
Uitzenddatum: Zaterdag 31-12-2011 15:00 - 16:30 NPO Radio 5
bekijk podcast
Podcasts

Hemelsbreed deel 1: 15:00 - 16:00

(1)1Tom_Hannes__Studio_Schreve.jpg

Elke dag iets weggooien

Sinds een jaar gooit zenbeoefenaar Tom Hannes elke dag een voorwerp uit zijn huishouden weg. Het maakt zijn leven letterlijk een stuk lichter. Een gesprek over consuminderen, de ballast van bezit en de zoektocht naar de essentie.

Cybermonnik op de radio

Sinds enkele jaren beantwoordt onze cybermonnik op de website van de BOS (levens)vragen van kijkers en luisteraars. In deze uitzending maakt de cybermonnik zijn debuut op de radio. Luisteraars leggen hem per telefoon kwesties voor, waar hij ter plekke op ingaat.
Beluister alle drie de gesprekken die Maurice Knegtel met de luisteraars had.

Wilt u zelf uw levensvraag telefonisch aan de cybermonnik stellen? Stuur 'm dan hier in.


Hemelsbreed deel 2: 16:00 - 16:30

Religie nuIn de Rotterdamse Kunsthal is nog tot en met 12 februari 2012 de tentoonstelling Religie Nu - Spiritualiteit in Nederland te zien. Eddy Seesing fotografeerde voorgangers van 70 verschillende geloofsgemeenschappen in Nederland, elk in zijn of haar liturgische en/of religieuze kledij.

Zeven jaar lang werkte Seesing aan deze serie fotoportretten op groot formaat. De serie  schept een tijdsbeeld van de hedendaagse samenleving en de verscheidenheid aan religies die ons land kent.

Bekijk ook de video voor zijn tentoonstelling, die deels met crowdfunding is gefinancierd.

Agenda
Zaterdag 7 januari is in Arnhem een lezing over Boeddha en de Liefde. Dat gebeurt ‘s middags om drie uur bij boekhandel Selexyz aan het Jansplein. Sprekers zijn Pit en Maike Weigelt. De voertaal is Engels en de organisatie is in handen van het Diamantwegboeddhisme, de sangha van lama Ole Nydahl. Jansplein 56, Arnhem.
www.diamantweg-boeddhisme.nl

Zaterdag 7 januari houdt het Nyingma Centrum in Amsterdam open huis. Van half een tot half vijf kunnen proeflessen worden gevolgd en is er informatie over het centrum en zijn activiteiten. Reguliersgracht 25, Amsterdam
www.nyingma.nl

Zaterdag 7 januari gaat bij Mindingwork de online-training ‘Stress de baas’ van start onder leiding van Ineke Smits. Deze training voor individuele deelnemers is een vervolg op een training stresspreventie voor bedrijven in de non-profitsector, gebaseerd op het ‘skillful means’ onderricht van Tarthang Tulku.
www.mindingwork.nl

Zondag 8 januari organiseert het Shambhala Centrum in Oegstgeest een introductieworkshop meditatie. Het programma duurt van twee tot vier ’s middags en alle belangstellenden zijn welkom. Geverstraat 48, Oegstgeest.
www.shambhala.nl

Vrijdagavond 13 januari geeft Paul van Hooydonck in Antwerpen een lezing over enkele uitspraken van de Boeddha zoals opgetekend in de Pali-canon. Tijdens de lezing worden dia’s vertoond die Wout Janssen maakte in Vietnam, Laos en Cambodja. De bijeenkomst vindt plaats in de Theaterzaal van de Antwerp British School en begint om acht uur. Korte Altaarstraat 19, Antwerpen.
www.antwerpen-meditatie.be

Samenstelling: Jacqueline Oskamp, Maurice Knegtel, Peter Meijwes, Fred Gales
Presentatie:Ton Maas