Radio actueel

 

Hemelsbreed

Nacht van de Vluchteling | De vrouw in het boeddhisme | Het Brouwerfonds
Uitzenddatum: Woensdag 11-6-2014 00:00 - 00:30 NPO Radio 5
bekijk podcast
Podcasts

(2)NachtVluchteling.jpg

Nacht van de Vluchteling

Het was een stevige nachtelijke wandeling die de Zen Peacemakers Sangha Lage Landen voor de boeg had: veertig kilometer tussen Den Haag en Rotterdam. Het ‘Zen Peacemakersteam’ liep mee tijdens de Nacht van de Vluchteling van 29 op 30 mei. De sponsorwandeling stond dit jaar in het teken van Syrische vluchtelingen. Marlous Lazal doet verslag.

U kunt de Syrische vluchtelingen nog steeds steunen, evenals de Zen Peacemakers-actie voor de rolstoel van Abrha.


Bekijk het sfeerverslag van de Nacht van de Vluchteling 2014Serie: Ons soort boeddhisme

VrouwenInBoeddhismeHet westerse hedendaagse boeddhisme heeft zo zijn eigenaardigheden. Iedere uitzending in juni zoeken we in de serie ‘Ons soort boeddhisme’ naar de verschillen tussen Oost en West. In dit tweede deel vertelt professor Paul van der Velde hoe het zit met vrouwen in het boeddhisme.

Hier in het Westen voelen vrouwen zich blijkbaar erg thuis bij de Boeddha. Ze hebben zich er zelfs posities verworven als lama, leraar en roshi. Maar betekent dat ook dat het boeddhisme vrouwvriendelijk is...?

Brouwerfonds

brouwerfondsRutger Brouwer is actief voor het Brouwerfonds. Het fonds is opgezet door zijn grootvader om Tibetaanse vluchtelingen te ondersteunen. De eerste daad een halve eeuw geleden was een voorstelling van Circus Boltini op het terrein van Paleis Soestdijk. Een portret van een markant geslacht.