Radio actueel

 

Hemelsbreed

Annelies Nederbragt | Ons soort boeddhisme | Leef!
Uitzenddatum: Woensdag 18-6-2014 00:00 - 00:30 NPO
bekijk podcast
Podcasts

(2)AnneliesNederbragt.jpg

Annelies Nederbragt

De shakuhachi geniet ook in ons land inmiddels enige bekendheid, vooral in zenboeddhistische kringen. Het bespelen van de eeuwenoude Japanse fluit wordt daar gezien als een vorm van meditatie.

Zo begon het ook voor Annelies Nederbragt, maar inmiddels treedt ze ook in het openbaar op. In Hemelsbreed doet ze enkele van de geheimen van de shakuhachi uit de doeken.

Serie: Ons soort boeddhisme

De derde aflevering van de serie ‘Ons soort boeddhisme’ gaat over de Boeddha als geslachtloze en leeftijdloze figuur. Was hij dat altijd al? En zo niet, hoe en waarom is hij dan zo geworden...? Professor Paul van der Velde vertelt ons er alles over.


Leef!

LauraMaaskant

Laura Maaskant is 20 jaar. Vijf jaar geleden werd bij haar een uitzonderlijke vorm van kanker gevonden, die de levensverwachting aanzienlijk bekort. Ze onderging zware behandelingen, waarna de scans er hoopvol uitzagen. Intussen maakte ze haar VWO af en ging zelfstandig in Amsterdam wonen om kunstgeschiedenis te studeren. Maar na drieëneenhalf jaar kwam de kanker terug en inmiddels leeft ze in de wetenschap dat ze niet meer beter zal worden.

Ze schreef er een openhartig boek over: LEEF! Maar hoe leef je met die wetenschap als je jong en vol levenslust bent? Wat doe je met tijd als er geen toekomst is?

Luister naar een langere versie van het gesprek met Laura Maaskant