Radio actueel

 

De Zomer van OBA Live

Bert Keizer | Komst van dalai lama naar Nederland
Uitzenddatum: Dinsdag 12-8-2014 19.00 - 20.00 NPO Radio 5
bekijk podcast
Podcasts

(2)radio_Keizer_Bert_300.jpg In de maand augustus zijn er geen live uitzendingen vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. In plaats daarvan ‘De zomer van OBA Live’, met iedere week een compilatie van de beste gesprekken uit de afgelopen maanden.

Bert Keizer

Arts, filosoof en schrijver Bert Keizer over de laatste fase in een mensenleven.

Met Keizer gaat het onder andere over zijn laatste boek Tumult bij de uitgang; lijden, lachen en denken rond het graf.
 

Komst van dalai lama naar Nederland

Aan tafel bij Bettine Vriesekoop zitten gasten die allemaal een bijzondere herinnering hebben aan de spiritueel leider van het Tibetaanse volk. De leer van de dalai lama heeft zich naar verrassende plekken gevonden: de top van het bankwezen, de muziekindustrie en het managementwezen.

Erica TerpstraErica Terpstra noemt de dalai lama haar spiritueel leider. Heeft hem meermaals ontmoet en probeert zijn leer uit te dragen. Terpstra noemt zichzelf geen boeddhist, maar een eeuwig student van het boeddhisme.

Sander Tideman is voormalig ABN AMRO-bankier en veelal in Azië actief. De leer van de dalai lama vond een verrassende ingang bij die bank. Tideman pleit voor 'economie met een hart'.

Paul Rosenmöller
, voormalig politicus, ondervroeg de dalai lama kritisch voor een tv-uitzending van de Ikon. Dat viel niet overal goed in boeddhistisch Nederland. Maar wel bij de geestelijk leider zelf.