Radio actueel

 

De Zomer van OBA Live

Kan je leven zonder afval?
Uitzenddatum: Dinsdag 15-7-2014 19:00 - 20:00 NPO Radio 5
bekijk podcast
Podcasts

(2)emilyjanelowe_300.jpg In de maand juli zijn er geen live uitzendingen vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. In plaats daarvan ‘De zomer van OBA Live’, met vijf vooraf opgenomen gesprekken met één gast of onderwerp in de hoofdrol.

Leven zonder afval

In de derde aflevering praat Maurice Laparlière met Emily-Jane Lowe die met man en drie kinderen vrijwel geen afval produceert, en er over schrijft op haar blog leven zonder afval. Dit naar aanleiding van de BOS-documentaire Zero Waste die de BOS op 15 juli uitzendt, over Luigi de Magistris, de nieuwgekozen burgemeester van Napels die de strijd met de maffia aangaat om de stad vuilnisvrij te maken.
Volg Emily-Jane Lowe ook op Twitter en op Facebook.

Kijk ook: Zero Waste

Zero Waste 01Luigi de Magistris, de nieuwgekozen burgemeester van Napels gaat de strijd aan met de maffia om de stad vuilnisvrij te maken. Napels moet als een van de slechtste voorbeelden van afvalmanagement een van de beste worden. Hoe? Met Zero Waste.

Lees hier meer over de documentaire Zero Waste, en bekijk 'm na 15 juli online

De kracht van het individu

marco visscherVerder schuift voormalig hoofdredacteur Marco Visscher van The Optimist aan. Met hem verkennen we de kracht van het individu. Wat kunnen we bereiken met goede bedoelingen? Kunnen de successen die in Napels worden geboekt ook een voorbeeld zijn voor Nederland? Want we produceren nog steeds relatief veel afval.