Radio actueel

 

De Zomer van OBA Live

Marc van Vugt
Uitzenddatum: Dinsdag 29-7-2014 19:00 - 20:00 NPO Radio 5
bekijk podcast
Podcasts

(2)Vandoorn_van_Vugt_300.jpg In de maand juli zijn er geen live uitzendingen vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. In plaats daarvan ‘De zomer van OBA Live’, met vijf vooraf opgenomen gesprekken met één gast in de hoofdrol.

Componist en gitarist Marc van Vugt werkt met zijn eigen ensemble Big Bizar Habit, maar hij speelde ook met grote namen als Robin Eubanks, Kenny Wheeler en Thomas Chapin. Hij won diverse prijzen waaronder de Dutch Edison Jazz Award in 2001 en zijn lijst met composities is eindeloos.

Van Vugt werkt al lang en intensief samen met zijn partner, jazz-zangeres Ineke van Doorn, en met haar bracht hij ook hun meest recente album (what about) Words uit, waarop een suite te vinden is die hij schreef naar aanleiding van zijn ervaringen met slaapapneu.

Een bepaalde periode van zijn leven was hij fanatiek zenstudent en hij ontwikkelde zelfs een lesprogramma ‘zen voor musici’. Later ontdekte hij dat voor hem de ‘ware beoefening’ eigenlijk het leven zelf is. Genoeg ingrediënten voor een fijn zomeravondgesprek met Marlous Lazal.