Radio actueel

 

De Zomer van OBA Live

Bernice Notenboom | Ami Gest | Herman Wijffels
Uitzenddatum: Dinsdag 5-8-2014 19.00 - 20.00 NPO Radio 5
bekijk podcast
Podcasts

(2)bernice_nooteboom_300.jpg In de maand augustus zijn er geen live uitzendingen vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. In plaats daarvan ‘De zomer van OBA Live’, met iedere week een compilatie van de beste gesprekken uit de afgelopen maanden.

Beroepsavonturier Bernice Notenboom

Klimaatjournalist en beroepsavonturier Bernice Notenboom werd bij het grote pu­bliek bekend door het VPRO­-televisie­programma Klimaatjagers. Daarin neemt Notenboom de kijker mee de wereld over op zoek naar de gevolgen van de huidige klimaat­verandering.

Ook Notenbooms band met het boeddhisme komt ter sprake.

Boeddhist en politicus Ami Gest

Ami GestDe twintiger Ami Gest is boeddhist en politiek actief voor de SP in Landsmeer. Gest is nog geen 24 uur terug van een langdurige retraite in Thailand als hij aanschuift in OBA Live. Een ideaal moment om op zoek te gaan naar de staat van verlichting van Nederland.


Hermijn Wijffels

Herman Wijffels Herman Wijffels heeft een imposant verleden bij de Rabobank, de Sociaal Economische Raad en de Wereldbank, maar maakt zich vandaag de dag vooral sterk voor een duurzame samenleving. Zo is hij hoogleraar Duurzaamheid en Maatschappelijke Verandering aan de Universiteit Utrecht.

Kijk ook naar de BOS-documentaire Profiel: Herman Wijffels - Denker van de 21e eeuw