Radio actueel

 

De Nachtgast

Cultureel antropoloog en filosoof Bas Bruggeman
Uitzenddatum: Woensdag 15-10-2014 00:00 - 00:35 NPO
bekijk podcast
Podcasts

(2)BasBruggeman300.jpg Sarah Marijnissen gaat deze nacht in gesprek met cultureel antropoloog en filosoof Bas Bruggeman.

Hij is al jaren verbonden aan de boeddhistische beweging Leven in Aandacht, geleid door de Vietnamese monnik, dichter en vredesactivist Thich Nhat Hanh. In diens klooster Plum Village in Zuid-Frankrijk realiseerde Bas zich het belang van innerlijke transformatie als je sociale verandering wilt.

Hij is pas 25 maar heeft tot nu toe al heel wat afgereisd, in Europa maar ook in Vietnam, Chili en Buthan. Niet als toerist, maar op zoek naar soulmates en vernieuwende projecten.

BasThoOfice300Zo trok hij in 2013 naar Buthan om mee te werken aan de realisatie van het Bruto Nationaal Geluk van jongeren. Hij leidde er een project: 25 jongeren in een zelfgebouwd ecodorp in de bergen stelden zich vragen als 'Waar willen we heen met Buthan dat nu op een kruispunt staat?' en 'Wat is mijn bijdrage aan deze samenleving?'

Bas Bruggeman in Bhutan naast directeur Tho in zijn kantoor van het Centrum voor Nationaal Geluk.

Luister naar een langere versie van het gesprek met Bas Bruggeman:Bekijk ook het interview van Bas Bruggeman met het Duitse Ministerium für Glück und Wohlbefinden uit 2013