Radio actueel

 

De Nachtgast

Christen en boeddhist Annemiek Schrijver
Uitzenddatum: Woensdag 22-10-2014 00:00 - 00:35 NPO
bekijk podcast
Podcasts

(2)Annemiek2006_300.jpg Annemiek Schrijver kwam na haar conservatoriumopleiding, via het presenteren van muziekprogramma’s voor Radio 4, talloze documentaires voor Radio 1 en praatprogramma’s op Radio 5, bij de televisie terecht. Ze presenteerde onder meer IKON Live en Het Vermoeden op de zondagochtend, dat afgelopen juni zijn laatste aflevering beleefde.


Op dit moment is ze te zien in de dagelijkse Nachtzoen op NPO 2 en, samen met Miriam Sterk, in het Ikonhuis. Voor de radio maakt ze onder andere OBA Live en Musica religiosa. Daarnaast schreef ze diverse boeken, waaronder Rachab, Ik geloof het wel en Verlicht en verlost.

SogyalRinpoche300Ze is zoals ze zelf zegt ‘ongeneeslijk religieus’. Opgegroeid in een streng gereformeerd gezin met de ‘tale Kanäans’ komt ze op latere leeftijd in aanraking met het Tibetaans boeddhisme en wordt leerling van Sogyal Rinpoche. Ze vindt troost en nabijheid in zowel het christendom als het boeddhisme. Op de dag van het gesprek is ze net vijftig geworden.

Marlous Lazal praat met Annemiek Schrijver over het zien van Sara, de inspiratie van Sogyal Rinpoche, dienstbaarheid en ontmoeting en de troost van eenzaamheid.