Radio actueel

 

De Nachtgast

Mysticus en wetenschapper Kees Waaijman
Uitzenddatum: Woensdag 29-10-2014 00:00 - 00:35 NPO
bekijk podcast
Podcasts

(2)KeesWaaijman2_300.jpg Tot zijn emeritaat was de bevlogen karmeliet, mysticus en wetenschapper Kees Waaijman hoogleraar spiritualiteit aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en wetenschappelijk directeur van het Titus Brandsma Instituut aldaar. Hij schreef het bijna 1000 pagina’s tellend Handboek spiritualiteit, voelt zich al zo’n 50 jaar thuis bij de rooms-katholieke monnikenorde van de karmelieten en heeft voor zichzelf eigenlijk niet meer nodig dan de psalmen. Hij is net terug uit Rome.

Een jaar geleden stierf Jeanette Werkhoven, programmamaker van het eerste uur bij de Boeddhistische Omroep. Behalve de vele radioprogramma's die zij maakte, bestaat haar nalatenschap uit het boek Lokroep van het onuitsprekelijke, dat zij samen met Kees Waaijman maakte en dat binnenkort verschijnt bij Discovery Books.


Sarah Marijnissen praat met Kees Waaijman over de spirituele weg die wij in het leven van alledag kunnen gaan; over meerstemmigheid, de stilte van de ziel en het verband tussen kunst en terrorisme.

Luister nog eens naar een selectie van drie bijzondere radioprogramma's van Jeanette Werkhoven.