Radio actueel

 

De Nachtgast

Damaris Matthijsen
Uitzenddatum: Woensdag 10-12-2014 00:00 - 00:35 NPO Radio 5
bekijk podcast
Podcasts

(2)DamarisMatthijsen300.jpg

Damaris Matthijsen zocht lang naar haar plek in dit leven, naar een plaats waar zij met haar talenten en visie los kon gaan in de samenleving. Vanuit haar studie multi-etnisch welzijnswerk ontdekte zij tijdens haar stage in Suriname de enorme consequenties van het implanteren van onze westerse visie daar. Zij besloot geen hulpverlener te willen zijn ‘in een trein die de verkeerde kant op gaat’ en ging economie studeren. Maar niet voor lang.


EconomyTransformers300Na verschillende banen in het bedrijfsleven richtte Damaris vijf jaar geleden de denktank Economy Tranformers op, vanuit de overtuiging dat het fundament van economie en samenleving anders moet. Ruim 500 individuen, bedrijven en instellingen hebben zich inmiddels aangesloten met Herman Wijffels, econoom en oud-topman van de Rabobank, als beschermheer.
In internationaal verband is Damaris bestuurslid van de Club van Rome.

Een praktisch voorbeeld van de mensgerichte economische aanpak die Matthijsen voorstaat is het Village Trade Center het Veerhuis in Varik.

Damaris Matthijsen is vannacht te gast bij Sarah Marijnissen en opent het gesprek op een geheel eigen manier.Kijk hier naar de inleiding die Damaris eind september hield op het Bright Now-festival:En hier kunt u tenslotte nog een TEDx-presentatie van haar zien (engelstalig).