Radio actueel

 

De Nachtgast

Rob Chrispijn
Uitzenddatum: Woensdag 14-1-2015 00:00 - 00:35 NPO Radio 5
bekijk podcast
Podcasts

(4)radio_rob_chrispijn300.jpg Tekstschrijver en dichter Rob Chrispijn is vooral bekend geworden met zijn teksten voor Herman van Veen. Zijn bewerking van het nummer Suzanne van Leonard Cohen, Kletsnatte Clowns, Cirkels en Rozengeur zijn inmiddels evergreens geworden. Afgelopen november vierde hij zijn zeventigste verjaardag met de voorstelling ‘Het volle leven’ waarin onder meer Hans Dorrestijn, Angela Groothuizen en Herman van Veen acte de présence gaven.


Sogyal300Rob Chrispijn beoefent al jaren het Tibetaans boeddhisme binnen de Rigpaschool van Sogyal Rinpoche. Chrispijn raakte gefascineerd in deze leraar na het lezen van Het Tibetaanse boek van leven en sterven en gaat inmiddels regelmatig naar Frankrijk om retraites bij zijn leraar te volgen.

Ego door Frits Jonker en Rob ChrispijnVoor Rigpa maakte hij met tekenaar Frits Jonker een strip over het mannetje ‘Ego’ en zijn avonturen op het meditatiepad die in 2012 ook verscheen op de website van bodhitv.

Marlous Lazal praat met Chrispijn over het geheim van een goede tekst, op welke manier het boeddhisme hem inspireert en wat er zo fascinerend is aan paddenstoelen.