Radio actueel

 

De Nachtgast

Lisette Thooft
Uitzenddatum: Woensdag 7-10-2015 00:00 - 00:35 NPO Radio 5
bekijk podcast
Podcasts

(1)LisetteThooft300.jpg Marlous Lazal praat met schrijfster en spreekster Lisette Thooft. Ze noemt zichzelf een mythosofe en is columniste voor tijdschriften als Happinez en Yoga Magazine.
Tot nu toe schreef ze 16 boeken over vooral spiritualiteit en emancipatie, onder meer De onverzadigbare vrouw [en de afwezige man] (2011) en Wie domme dingen doet, wordt wijs - Inzichten voor spirituele groei (2013).


Haar debuutroman De vrouw die ik was en Waarom de heks in de oven verdween - 50 verhalen die je helpen bij je spirituele groei, geschreven samen met Mieke Bouma, verschenen in 2014.

Afgelopen juni kwam De beste tijd van je leven, spiritueel door de overgang uit, met dertig nieuwe ervaringsverhalen van vrouwen. Lisette Thooft vertelt hoe je de overgang kunt ervaren als een deur naar een nieuw, beter en spiritueler leven. Daar horen eventuele lichamelijke ongemakken en emoties bij. De beste tijd van je leven geeft filosofische inzichten en praktische tips om de gelukkigste tijd van je leven te ontdekken.

Voor januari 2016 staat gepland: Kom uit je hoofd - Op weg naar harmonie tussen denken en voelen, een boek over lichaamsbewustzijn en haar persoonlijke proces daarin.

In een lezing van Stand Up Inspiration legt Lisette Thooft uit hoe het volgens haar zit tussen mannen en vrouwen: