Radio actueel

 

De Nachtgast

Henk van Straten
Uitzenddatum: Woensdag 4-11-2015 00:00 - 00:35 NPO Radio 5
bekijk podcast
Podcasts

HenkVanStraten300.jpg Marlous Lazal gaat in gesprek met schrijver en columnist Henk van Straten. Hij is verbonden aan onder meer Volkskrant Magazine, Happinez, waarvoor hij regelmatig over boeddhisme schrijft, en LINDA. Op de website van dat laatste blad blogde hij over zijn recente scheiding onder de titel Henk uit huis.

Foto: Koos van Breukel


Hij was ooit zanger en tekstschrijver van de hard core punkband Maypole die twee albums uitbracht en regelmatig door Europa toerde. Tussen 2007 en 2012 schreef hij een kinderboek en vijf romans, waarvan Smet (2009) en Salvador (2011) werden genomineerd voor de BNG Nieuwe Literatuurprijs.

In december 2012 besloot Van Straten zijn nagenoeg voltooide roman Het grote omgaan terug te trekken. Vorige maand verscheen Bidden en Vallen bij uitgeverij Nijgh en van Ditmar.

Voor zijn meest recente roman liet hij zich onder meer inspireren door het boek Kloppen waar geen poort is van zenleraar Ton Lathouwers.

Van Straten is een fan van de de Amerikaanse zenleraar Brad Warner en diens boek Hardcore Zen waarmee hij voor de BOS een videoreportage maakte.

Kijk naar Punk en Zen