Radio actueel

 

De Nachtgast

Hannah Cuppen
Uitzenddatum: Woensdag 2-9-2015 00:00 - 00:35 NPO Radio 5
bekijk podcast
Podcasts

(1)HannahCuppen300.jpg

Radio 5 niet meer op de middengolf

Let op: Per zaterdag 29 augustus 2015 is Radio 5 niet meer te beluisteren via de AM (middengolf). Dat betekent dat de radioprogramma's van de BOS nu alleen nog maar live te beluisteren zijn via kabel, DAB+ en internet. Lees hier hoe je live kan blijven luisteren.

Hannah Cuppen

Sarah Marijnissen gaat in gesprek met schrijver, therapeut en trainer Hannah Cuppen. In haar boek Liefdesbang beschrijft zij ons aller dans van verlatingsangst en bindingsangst: van aantrekken en afstoten, dat wat ons gevangen houdt in een afhankelijkheidsrelatie. Hannah Cuppen is vanuit haar eigen ervaring gespecialiseerd geraakt in het bij de wortel aanpakken van ‘liefdesbang’ om zo weer beschikbaar te zijn voor de liefde.


Vreemdgaan en echtscheiding zijn alledaagse fenomenen. Het totale echtscheidingspercentage was in 2013 ruim 38%. Cuppen ziet een taboe op het diepgaande onvermogen dat onder het opbreken van een relatie ligt: je kunt wel scheiden, maar een relatie gebaseerd op angst neem je mee naar een volgende verbinding. Het gaat om het verschil tussen een relatie gebaseerd op angst voor intimiteit en een relatie vanuit liefde die leidt tot verbinding.
Met haar boek Liefdesbang legt Hannah Cuppen ons fundamentele conflict bloot van behoefte aan intimiteit tegenover persoonlijke vrijheid. En dat conflict zorgt voor het pijnlijke spel van aantrekken en afstoten.
Zij ontving er royaal de publieksprijs voor het Beste Spirituele boek 2015 mee. Inmiddels is het boek voorzien van de Gouden Sticker als teken dat er meer dan 25.000 exemplaren van zijn verkocht.