Radio actueel

 

De Nachtgast

George Tobal
Uitzenddatum: Woensdag 2-12-2015 00:00 - 00:35 NPO Radio 5
bekijk podcast
Podcasts

(1)GeorgeTobal300CvW.jpg Acteur George Tobal (1986) ontvluchtte Syrië op jonge leeftijd, groeide op in zo’n 15 Nederlandse asielzoe-kerscentra en studeerde in 2012 af aan de Amsterdamse Theaterschool met zijn solovoorstelling Vertreksvergunning. Een heel persoonlijk verhaal over zijn jeugd in het asielzoekerscentrum, zijn eerste liefde daar en de Kafkaiaanse ontmoetingen met de interviewers van de IND. Voor deze solo ontving hij diverse prijzen, waaronder de IT’s Parade Parel.

Foto: Cheryll van Weert

Tijdens zijn stage bij de Utrechtse Spelen, waar hij een aantal rollen in Hamlet speelt, ontmoet hij de joodse acteur Eran Ben Michaël. Samen besluiten ze een eigen stuk te schrijven onder de titel George en Eran lossen wereldvrede op waarmee ze in 2013 touren en waarvan ze een lang fragment in het Engels spelen voor TEDxAmsterdam. 

Lovende recensies en een ruime hoeveelheid nieuw materiaal zorgen voor een tweede deel van George en Eran lossen wereldvrede op, waarmee ze op dit moment langs de Nederlandse theaters touren.

Voor 2016 staat er zelfs een derde deel gepland als afsluiting van de trilogie. Maar daarvoor moeten ze eerst, apart van elkaar, de wereld in...

George Tobal is te gast bij Marlous Lazal.
Als acteur is hij overigens ook op televisie te zien in de KRO-NCRV-serie NoordZuid.Foto: Curly and Straight