Nieuws 

Radio 5 verdwijnt van de middengolf

nieuws_radio5_2.jpg terug

Per zaterdag 29 augustus 2015 is Radio 5 niet meer te beluisteren via de AM (middengolf).

Dat betekent dat de radioprogramma's van de BOS nu alleen nog maar live te beluisteren zijn via kabel, DAB+ en internet. Terugluisteren kan natuurlijk nog steeds. 

Hoe kan ik live blijven luisteren?

Lees meer over de alternatieven voor live luisteren. Dat kan via kabel, DAB+, digitale televisie, de NPO Radio 5 app, internetradio, satelliet en internet.

Waar zijn de BOS radioprogramma's op internet te vinden?

  In deze video wordt nog eens uitgelegd hoe je voortaan live kan luisteren

  Waarom verdwijnt AM?

  De bezuinigingen van het kabinet dwingen de publieke omroep tot keuzes. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft afgesproken om de programmering daarbij zoveel mogelijk te ontzien. Met de afschakeling van de AM kan 1,2 miljoen euro worden bespaard. Afschakeling van de AM heeft nog een ander voordeel, namelijk de ontlasting van het milieu. Daarnaast is bij de AM de luisterkwaliteit beperkt ten opzichte van de alternatieve ontvangstmogelijkheden.

  Zijn er alternatieven?

  Jazeker. Alle NPO-radiozenders, dus ook NPO Radio 5, zijn te beluisteren via Digital Radio+. Daarnaast zijn de zenders ook via de kabel, DVB-T, digitale televisie en satelliet te beluisteren. Tot slot streamt de NPO alle radiozenders via internet. Via de NPO-radiospeler kunnen ook programma’s, themakanalen en fragmenten worden beluisterd.

  Is Digital Radio+ voor iedereen te ontvangen?

  Onlangs is de tweede en voorlaatste fase afgerond van een nieuw landelijk netwerk. Nu kunt u in het hele land outdoor digitale etherradio ontvangen (in de auto, mobiel en in de meeste gevallen thuis) via een DAB+-ontvanger.

  Lees meer over de redenen voor het uit de lucht halen van de AM