Nieuws 

De Lokroep van het Onuitsprekelijke

nieuws_lokroep300.jpg terug

In 2013 overleed Jeanette Werkhoven, programmamaker van het eerste uur bij de Boeddhistische Omroep. Behalve de vele radioprogramma's die zij maakte, bestaat haar nalatenschap uit het boek Lokroep van het Onuitsprekelijke, dat zij samen met Kees Waaijman maakte. Dat boek is zojuist verschenen.

http://www.bosrtv.nl/uploadedImgs/Jeanette2_300.jpgIn het boek spreken Jeanette Werkhoven en emeritus-hoogleraar Spiritualiteit en monnik Kees Waaijman over wat zij eigenlijk geen naam kunnen geven. Ze noemen het voor het moment ‘het Onuitsprekelijke’, ‘het Geheim’, ‘God’, ‘de Levende’.

Belangrijke ijkpunten zijn de psalmen, en de geschriften van Meester Eckhart, Juliana van Norwich en Johannes van het Kruis. Tegelijkertijd openen de gesprekken zich ook voor de perspectieven van het soefisme, met een belangrijke rol voor Roemi, het boeddhisme, advaita vedanta en taoïsme. In het boek worden opposities tussen ‘oost’ en ‘west’ doorbroken, tegenstellingen die er volgens Werkhoven en Waaijmans wezenlijk niet zijn.

Het boek is te bestellen bij Discovery Books

Auteur: Kees Waaijman & Jeanette Werkhoven
Pagina's: 253
ISBN: 9789077728369

Luister ook naar

een gesprek dat Sarah Marijnissen had met Kees Waaijman in 2014 over de spirituele weg die wij in het leven van alledag kunnen gaan, meerstemmigheid, de stilte van de ziel en het verband tussen kunst en terrorisme.