Boeddhistische Omroep Stichting

Themamiddag Over de dood


Over de dood

Datum: vrijdag 15 juni, 14:00 - 16:00

Er zijn geen plaatsen meer voor de themamiddag


Toegang: 10 Euro (voor de museumtoegang), en gratis als u een museumjaarkaart heeft.
Locatie:
Tropenmuseum
Linnaeusstraat 2, Amsterdam, 1092 CK

 

De grote vragen van leven en dood staan centraal in alle boeddhistische stromingen. Niets kan
 ons leven zo ontwrichten als de dood - of het nu ons eigen einde betreft of het verlies van een naaste. Het boeddhisme presenteert zich van oudsher als een bevrijdingsleer. Kun je je voorbereiden
 op de dood? En biedt het boeddhisme perspectief voor de nabestaande die moet leren leven zonder zijn
of haar geliefde? Met andere woorden: hoe kunnen we de dood beter integreren in ons leven?

Vrijdagmiddag 15 juni presenteert de Boeddhistische Omroep in het Tropenmuseum in Amsterdam de themamiddag Over de Dood. Aan de hand van fragmenten uit de documentaire Klaar voor de dood van Rob Smits geven verschillende sprekers hun visie op hoe zij met de dood omgaan. Wilt u er bij zijn? Geef dan hier aan met hoeveel personen u wilt komen.
Programma
14:00 uur Boeddhistische leraar Aad Verboom, stervensbegeleider Anja Kat, filmmaker Rob Smits en een medewerker van de tentoonstelling De Dood Leeft gaan hierover in gesprek onder leiding van moderator Dorine Esser, de hoofdredacteur van BoeddhaMagazine.

15:00 uur Een paneldiscussie over het onderwerp euthanasie. Radiopresentator Ton Maas zal hierover spreken met boeddhisten uit verschillende stromingen. Dit gesprek zal opgenomen en uitgezonden worden voor het BOS radioprogramma Hemelsbreed. Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen vanuit de zaal.  

De dood leeftBezoek ook de tentoonstelling De Dood Leeft
Voor of na de themamiddag kunt u een bezoek brengen aan de tentoonstelling De Dood Leeft in het Tropenmuseum. In de tentoonstelling ontdekt u hoe verschillend mensen wereldwijd met de dood omgaan. U kunt zich spiegelen aan verhalen en ervaringen over afscheid nemen, rouwen en herdenken.Kosten: 10 Euro (voor de museumtoegang), en gratis toegang als u een museumjaarkaart hebt.

Er zijn geen plaatsen meer voor de themamiddag