Boeddhadag 2013Zaterdag 5 oktober 2013 van 10:00 tot 17:00
Tolhuistuin, Amsterdam
Tolhuisweg 1031 CL AmsterdamDe Boeddhadag is exclusief en gratis voor Vrienden van de BOS. Nog geen lid? Dat kan al vanaf 11 euro per jaar.

Programma onder voorbehoud. Blijf op de hoogte, en neem een abonnement op onze wekelijkse e-mail nieuwsbrief of volg de BOS op Facebook of Twitter

http://www.boeddhistischeomroep.nl/uploadedImgs/facebook_icon.pnghttp://www.boeddhistischeomroep.nl/uploadedImgs/twitter_icon.png


 

 

BOS BoeddhaDag 2013

Zaterdag 5 oktober is de jaarlijkse BOS Boeddhadag in Amsterdam. Iedereen die lid is van de Stichting Vrienden van de BOS is vanaf tien uur 's ochtends welkom in de Tolhuistuin in Amsterdam.

  • De BoeddhaDag is uitverkocht.


Op het programma staan workshops, cultuur, debat, meditatie en presentaties. Het thema van de dag is spiritueel leiderschap.

  • christina FeldmanChristina Feldman over leiderschap

Speciale gast Christina Feldman is meditatieleraar bij de Insight Meditation Society in de VS. Verder is ze mede- oprichtster van het Gaia House in Engeland. Sinds 1976 geeft ze retraites over de hele wereld. Ook schreef Feldman twee boeken over de positie van vrouwen en de kracht van meditatie in het dagelijks leven.

Tijdens de BoeddhaDag zal Feldman een interactieve dharmatalk over leiderschap verzorgen.

  • Martin AylwardMartin Aylward over dharma en dana

Maar de praktijk komt ook aan bod. Boeddhistisch leraar Martin Aylward geeft een workshop gebaseerd op zijn succesvolle cursus Work, Sex, Money and Dharma.

Aylward laat stap voor stap zien hoe we de dharma op elk moment van ons drukke leven kunnen toepassen. Als hij niet rond reist om lezingen te geven is hij te vinden in het meditatiecentrum Moulin de Chaves in de Dordogne.

  • Joe BowieJoseph Bowie - Rhythm, Sound and Movement

Daarnaast zorgt Joseph Bowie voor de nodige beweging. Ervaar in zijn workshop Rhythm, Sound and Movement hoe beweging, muziek en de principes van het boeddhisme kunnen bijdragen aan zelfvertrouwen, eenheid van lichaam en geest, en een betere samenwerking met jezelf en je omgeving.

Joseph Bowie is multi-instrumentalist, zanger en leider van van de band Defunkt, waarmee hij nog steeds toert. Sinds de jaren 80 is hij praktiserend boeddhist. Zijn huidige band heet Kosen Rufu, een Japanse boeddhistische term die zoveel betekent als ‘het verspreiden van idealen onder alle mensen om wereldvrede te kunnen bereiken’. En dat is ook de basis van zijn workshop: 'I want people to believe in themselves, and in their own actions'

  • lama TsultrimLama Tsultrim Allione

Schrijver en leraar lama Tsultrim Allione, bekend van haar vijf-stappenproces Feeding Your Demons zal in het EYE aanwezig zijn bij de vertoning van de documentaire Feeding Your Demons die de BOS over haar maakte. De film wordt op zondag 13 oktober uitgezonden op NL2. Hij is ook te zien op het Boeddhistisch Film Festival Europa van 4 tot 6 oktober in het EYE.

Tsultrim Allione is een van de pioniers die het Tibetaans boeddhisme naar het Westen bracht, en als voormalig non kent ze de Tibetaans boeddhistische traditie van binnenuit.

Aan het eind van de dag geeft ze bovendien een introductie van de Feeding Your Demons-methode in de Tolhuistuin. Noot: Eerder werd hier vermeld dat Tsultrim Allione niet aanwezig zou zijn, maar gelukkig is het  alsnog gelukt haar over te laten komen.