Podcasts van de BOS


http://www.boeddhistischeomroep.nl/img/podcast.gif

Podcasts: gratis en makkelijk
Abonneer u op een podcast en u hoeft u nooit meer op onze website te zoeken naar de laatste aflevering van een radioprogramma: nieuwe afleveringen worden automatisch opgehaald. U bepaalt zelf wanneer, waar en hoe vaak u luistert.

Hoe luister ik naar podcasts?
1 - Download een programma dat Podcasts op kan halen. Onze tip: iTunes
2 - Klik op de link via iTunes.
3 - Klik in iTunes op Gratis abonneren. iTunes downloadt meteen de laatste uitzending.Geen Itunes?
Als u een ander podcast-programma hebt geïnstalleerd klik dan op met de rechtermuisknop op via de rss-feed en kies dan Snelkoppeling kopiëren. Plak het adres (Ctrl+V, of Apple-V) vervolgens in uw podcast-programma. Het programma begint de laatste uitzending te downloaden.

iTunes-alternatieven
Voor op de desktop of laptop:
Miro, Juice of Gpodder (allemaal gratis)
Voor op mobiel of iPad:
Downcast (iPad/iPhone, niet gratis)
Stitcher (Gratis voor iPhone, Android, iPad of PC)
 

 

boscast

Elke week zijn er twee programma's te horen in de BOScast.

OBA Live is een wekelijkse talkshow vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Bettine Vriesekoop praat met boeddhisten, maar ook niet-boeddhisten komen aan het woord. Uitzending is elke dinsdagavond om 19 uur op radio 5. Publiek is welkom in de radiostudio op de vierde étage. De entrée is gratis en reserveren is niet nodig.

In De Nachtgast staat één gast centraal. De uitzending is een lichtvoetig onderzoek en uitwisseling over leven en werk. En die gast kan iedereen zijn, jong en oud, boeddhist en niet-boeddhist.

Abonneer u op de BOScast:


via iTunes
itunes  

 

De BOS op Soundcloud

De BOS is ook te vinden op Soundcloud met exclusief materiaal en langere versies van radioreportages

 Het podcast-archief gaat maar terug tot 15 mei 2010. Beluister oudere uitzendingen via het archief op deze site. Daarvoor hebt u Windows media Player nodig (Windows), of WMVPlayer (OS X) of Real Player voor uitzendingen van voor 2006.

Ook oude uitzendingen van Hemelsbreed en de Zevende Hemel zijn daar nog in te beluisteren.

U kunt ook luisteren naar de livestream van Radio5
Klik hier om de livestream te openen
Lees meer over het luisteren naar radio 5 via internet, mobiel en digitale radio. De items die de BOS beschikbaar stelt, blijven eigendom van de BOS.
Ze mogen niet worden bewerkt en/of verspreid. De downloads zijn uitsluitend voor particulier en niet-commercieel gebruik. Wie onze podcasts op een andere manier wil gebruiken, moet daarvoor toestemming vragen!