Demonen van de nieuwe vrijheid


Televisie
 
 Uitzending: Zo 31-8-2014
Tijd: 14:00 - 15:00
Zender: NPO 2
Myanmar is eind 2011 nog maar net bevrijd van de militaire dictatuur, als er een nieuwe vete oplaait tussen de boeddhistische meerderheid en de moslim minderheid. Gewelddadigheden die voortduren en afgelopen juli wederom 2 doden tot gevolg hadden. De 25-jarige activist en filmmaker Htuu Lou Rae en de 56-jarige boeddhistische monnik U Panda Wathra komen in actie.

Herhaling: Za 6-9-2014 9:30 - 10:30 NPO 2

Lees verderTelevisie
 
 Uitzending: Za 19-7-2014
Tijd: 07:40 - 08:40
Zender: NPO 2
Ook te zien op NPO.nl


De nieuwe burgemeester van Napels gaat de strijd aan met de maffia om de stad met chronische afvalproblemen  vuilnisvrij te maken. Hoe? Met Zero Waste.

Herhaling: Za 19-7-2014 07:40 - 08:40 NPO 2

Lees verder


 
Radio
 
Uitzending: Woensdag 20-8-2014
Tijd: 0:00 - 0:30
Zender: NPO Radio 5
Beluister de uitzending

RonaldMayland265
Sam Jones duikt in de opkomst van het boeddhisme in kleurrijk Suriname. Pamela Koevoets leest haar korte verhaal De dood anders.

Lees verder


Radio
 
Uitzending: Woensdag 27-8-2014
Tijd: 
Zender: NPO


Stel: je bent een westerse boeddhist, en toe aan nieuwe verkering. Wat doe je dan?
De Vlaamse zangeres, kookkunstenaar en soap-actrice Cathérine Kools zette een tijd geleden voorzichtig de eerste schreden op een boeddhistisch pad. Dat bleek veel moeilijker dan ze in eerste instantie dacht.


Lees verder

Cybermonnik
 
Maurice Knegtel
Is verlichting iets permanents? Waarom horen we nooit iets over meesters die een terugval hebben?

Dat is de vraag die volgens onze lezers beantwoord moest worden door cybermonnik Maurice Knegtel. Lees het volledige antwoord hier.

 
Bodhitv
 


Belichaam je compassie: interview met Tara Brach. Geertje interviewt vipassanaleraar en psycholoog Tara Brach, een van haar grote helden, die binnenkort naar Nederland komt om een training te geven.Nieuws
BFFE antwerpen
Het Boeddhistisch Film Festival Europa komt er weer aan, van 3 tot 5 oktober in het Eye in Amsterdam. Maar op 12 oktober is er bovendien een Antwerpse editie.
boeddhabeeld ingehuldigd
In het weekend van 9 een 10 augustus is het grootste boeddhabeeld van Europa ingehuldigd. Het beeld staat in Vietnamees-boeddhistische klooster Vien Giac in het Duitse Hannover en het is maar liefst 7.2 meter hoog en weegt meer dan 2 ton. Het beeld is van Avalokiteshvara, een bodhisattva die in het mahayana-boeddhisme de compassie van alle boeddha's belichaamt.
Stagiair gezocht
De BOS zoekt per direct voor 3 maanden fulltime een productie/redactie stagiair met belangstelling voor zin- en betekenisgeving.