Kijk nu naar Zero Waste


Televisie
 
 Uitzending: Za 28-6-2014
Tijd: 9:10 - 10:10
Zender: ned. 2
Ook te zien op NPO.nl


Met de enige foto die ze van haar vader heeft, duikt Renée Wilna Span in haar verleden: een jeugd zonder haar vader, de Friese muzikant Frans Span, die op jonge leeftijd verdronk. Hoe belangrijk is het om je oorsprong te kennen?

Herhaling: Za 28-6-2014 9:10 - 10:10 ned. 2

Lees verder


 
Verrijk je KarmaTelevisie
 
 Uitzending: Za 19-7-2014
Tijd: 07:40 - 08:40
Zender: ned. 2
Ook te zien op NPO.nl


De nieuwe burgemeester van Napels gaat de strijd aan met de maffia om de stad met chronische afvalproblemen  vuilnisvrij te maken. Hoe? Met Zero Waste.

Herhaling: Za 19-7-2014 07:40 - 08:40 ned. 2

Lees verder


 
Radio
 
Uitzending: Woensdag 23-7-2014
Tijd: 00:00 - 00:30
Zender: radio 5
Beluister de uitzending

GrethaAerts265
Beeldend kunstenaar Gretha Myoshin Aerts maakt woeste, kleurige schilderijen. Niet helemaal wat je verwacht bij een zenleraar, want dat is ze ook. Mark Kingsford is bezield theaterregisseur en mimespeler. Ongeveer 5 jaar geleden begon hij met meditatie bij Soka Gakkai, een wereldwijde beweging op basis van het boeddhisme van de 13e-eeuwse Japanse monnik Nichiren Daishonin.


Lees verder


Radio
 
Uitzending: Dinsdag 29-7-2014
Tijd: 19:00 - 20:00
Zender: Radio 5

Van Doorn en Van Vught
Componist en gitarist Marc van Vugt werkt met zijn eigen ensemble Big Bizar Habit, maar hij speelde ook met grote namen als Robin Eubanks, Kenny Wheeler en Thomas Chapin. Ooit was hij fanatiek zenstudent. Later ontdekte hij dat voor hem de ‘ware beoefening’ eigenlijk het leven zelf is. Van Vugt werkt al lang en intensief samen met zijn partner en jazz-zangeres Ineke van Doorn en met haar bracht hij ook hun meest recente album uit.
Lees verder


Cybermonnik
 
Maurice Knegtel
Is verlichting iets permanents? Waarom horen we nooit iets over meesters die een terugval hebben?

Dat is de vraag die volgens onze lezers beantwoord moest worden door cybermonnik Maurice Knegtel. Lees het volledige antwoord hier.

 
Bodhitv
 


Vukeleku! Word wakker met de VU: Vergankelijkheid - BFF's "We waren twee van die meisjes met een vriendschapskettinkje om de hals. Toen ik ging verhuizen realiseerden we ons dat onze vriendschap nooit meer dezelfde zou zijn."Nieuws
dalai lama

De dalai lama maakt zich zorgen om situatie in Gaza. Het aanhoudende geweld in Israël en Gaza druist tegen alle grote religieuze tradities in.
Zero Waste heroes
Afval is een structureel probleem voor de mensheid en de planeet. Schade is inmiddels veroorzaakt, maar er is nog tijd om de schade te beperken en oplossingen te vinden.  Gelukkig zijn er mensen die de noodzaak van handelen onderkennen en verschillende initiatieven hebben gestart. Iedereen kan bijdragen. Doe mee op zerowasteheroes.org
NPO1
Nog even en Nederland 1, Nederland 2 en Nederland 3 worden bijgezet in het omroepmuseum. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) neemt op 19 augustus definitief afscheid van deze bekende merknamen om zo 'herkenbaarder' en 'beter vindbaar' te zijn in 'een nieuwe digitale wereld'.