Word vriend van de BOS


Televisie
 
 Uitzending: Zo 6-12-2015
Tijd: 13:00
Zender: NPO 2

Een groep Chinese Nederlanders gaat in Utrecht Zuilen van start met een ambitieus plan: het bouwen van een zustertempel, gelieerd aan de prestigieuze boeddhistische kloosterorde in China. Onder leiding van zakenman Meneer Hu vinden ze een half miljoen euro en worden lastige bestemmingsplannen overwonnen, waarna niets onmogelijk lijkt. Maar tussen droom en daad staat meer in de weg dan Meneer Hu ooit had kunnen denken.  

Lees verder


Televisie
 
 Uitzending: Zo 29-11-2015
Tijd: 13:00
Zender: NPO 2

In Myanmar is de homoliefde verboden en heerst een constante dreiging van het militaire regime. Maar liefde is sterker dan repressie. In een dorp aan de rivier de Irrawaddy bevindt zich een unieke gemeenschap waar homo’s wel een thuis vinden. Hier werken boeddhistische monniken en huisvrouwen samen met de LGBT-gemeenschap, om een illegaal homohuwelijk te organiseren.

Lees verder


Podcastspecials
 

Rebel Boeddha, op weg naar vrijheid

In deel 2 praat Sebo Ebbens verder met Sarah Marijnissen over het boek Rebel Boeddha dat zijn leraar Dzogchen Ponlop schreef, en over het pad naar vrijheid.


Luister ook naar deel 1

Mis geen enkele special, en abonneer je op de BOScast, of volg de BOS op Soundcloud. Vorige specials waren onder andere De kunst van het opnieuw beginnen, Spiritualiteit en sterven, en Boeddhistische hulp aan Nepal 
Cybermonnik
 

   
Stel voor het laatst een vraag aan de cybermonnik

Op 31 december stopt de BOS als zelfstandige omroep, en dus gaat ook de website uit de lucht. Cybermonnik Maurice Knegtel is nog één keer beschikbaar voor advies.

Heb je een diepgevoelde levensvraag of een situatie uit het dagelijks leven waar je mee worstelt? Stel je vraag dan nu. 

Radio gemist
 
 Uitzending: Woensdag 25-11-2015

Soulzangeres Sabrina Starke presenteert op dit moment overal in het land haar onlangs uitgekomen 5e CD, die zij zelf mede produceerde. Volgens Sabrina zelf haar meest persoonlijke album. 
Lees verder

 Uitzending: Dinsdag 24-11-2015

Johan Witteveen (94), oud-minister van financiën en oud-topman van het IMF, over de verbindende rol van Soefi tussen de zes grote religieuze stromingen. Yara Vrolijks (21) is initiatiefnemer van de MIND Conference. Koen Wessels (23) is een van de oprichters van de Bildung Academie van de Universiteit van Amsterdam.

Lees verder


Radio verwacht
 
 Uitzending: Dinsdag 1-12-2015
Tijd: 19:00 - 20:00
Zender: NPO Radio 5

Hoop zou een vak op school moeten zijn, volgens schrijver Leo Bormans. En dat zal uiteindelijk tot meer sociale rechtvaardigheid en een veiliger wereld leiden.
Lees verder

 Uitzending: Woensdag 2-12-2015
Tijd: 00:00 - 00:35
Zender: NPO Radio 5

Acteur George Tobal ontvluchtte Syrië op jonge leeftijd, groeide op in zo’n 15 Nederlandse asielzoekerscentra en studeerde af aan de Amsterdamse Theaterschool met zijn solovoorstelling Vertreksvergunning. Met de joodse acteur Eran Ben Michaël tourt hij momenteel langs de Nederlandse theaters.

Lees verder


 
Bodhitv
 

         

Gestoord is het nieuwe normaal. Een recensie van de DSM-5

In het kader van de serie Sunny Side of Spirit, over de rol van onze cultuur in hoe wij tegen geestelijk leed aankijken, leest René de DSM-V en diagnosticeert zichzelf. Is hij gestoord, of is onze cultuur gewoon niet helemaal lekker?.

Nieuwsbrief
 

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbriefNieuws
nieuws_lokroep300.jpg In 2013 overleed Jeanette Werkhoven, programmamaker van het eerste uur bij de Boeddhistische Omroep. Behalve de vele radioprogramma's die zij maakte, bestaat haar nalatenschap uit het zojuist verschenen boek Lokroep van het onuitsprekelijke, dat zij samen schreef met emeritus-hoogleraar Spiritualiteit en monnik Kees Waaijman.
inner_300.jpg Geertje Couwenbergh, trouwe columniste bij Bodhitv en zelfbenoemd 'innerpreneur', is bezig met het schrijven van haar nieuwe boek 'Innerpreneurship. Work your life in 21 ways'. Ze geeft het boek uit in eigen beheer en om dat te kunnen financieren lanceert ze vandaag een crowdfund-actie.

debat_300.jpg
Wat kunnen wij van andere culturen leren als het gaat om onze psychische gezondheid? De BOS geeft vier maal twee kaarten weg voor een debatavond met Sunny Bergman, in de Balie. Op 2 december gaat de filmmaker in gesprek met psychologen, psychiaters en andere denkers over haar nieuwe documentaireserie: Sunny Side of Spirit.