Word vriend van de BOS


Televisie
 
 Uitzending: Za 20-12-2014
Tijd: 13:10 - 13:35
Zender: NPO 2
Ook te zien op NPO.nl

In de afstudeerfilm If Mama Ain't Happy, Nobody's Happy, bekroond met de publieksprijs van het digitaal filmlab NCP Holland, zien we vier generaties bijzondere en zelfstandige vrouwen. Wat is de invloed van familierelaties op hoe je je vormt? En valt daar eigenlijk wel wat aan te doen? Een intiem egodocument over moeders en dochters, loslaten en familiekarma. 

Herhaling: Za 20-12-2014 13:10 - 13:35 NPO 2

Lees verder


Televisie
 
 Uitzending: Za 29-11-2014
Tijd: 9:25 - 10:25
Zender: NPO 2
Ook te zien op NPO.nl

Eline Snel is pionier op het gebied van mindfulnesstraining voor kinderen. Haar boek Stilzitten als een kikkeris een internationale bestseller. Wat verklaart de impact van zo’n eenvoudig boekje? Om deze vraag te beantwoorden volgen we een groep kinderen op een basisschool in Leusden. Hier krijgen de leerlingen les van Eline en doen zij oefeningen met levendige namen: de piekerfabriek, de spaghettitest, en de complimentenbal. Welke veranderingen zien kinderen en ouders door het volgen van Eline’s lessen?

Herhaling: Za 29-11-2014 9:25 - 10:25 NPO 2

Lees verder 
Cybermonnik
 


Cybermonnik

Waarom zijn er zoveel manieren om te mediteren, en hoe weet je welke het beste bij je past?

Dat is de vraag die cybermonnik Maurice Knegtel deze maand beantwoordt.

Tip: luister ook naar Maurice Knegtel in OBA Live, over zijn nieuwe boek Het laatste woord van Zen.

Radio
 
Uitzending: Dinsdag 25-11-2014
Tijd: 19.00 - 20.00
Zender: NPO NPO Radio 5

Myra de Rooy

In deze OBA Live twee vrouwen die verrassende keuzes maken. Te gast zijn Myra de Rooij en Isabel Rupschus. De één onderzoekt lokale gemeenschappen in het Himalaya-gebergte en de ander leeft een jaar zonder één euro uit te geven. Tafeldame is Eveline Brandt.
Lees verder


Radio
 
Uitzending: Woensdag 26-11-2014
Tijd: 00:00 - 00:35
Zender: NPO


Tot 4 januari is de markante nieuwbouw van museum De Fundatie in Zwolle het perfecte podium voor de eerste overzichtstentoonstelling van grote, bronzen mensfiguren van de jonge beeldhouwer Lotta Blokker. De beelden en de manier waarop ze in de ruimte aanwezig zijn, ademen een sfeer van ingetogenheid en kracht. De beeldengroep ‘Het Uur van de Wolf’ verbeeldt mensen op hun kwetsbaarste moment, ‘s nachts als ze wakker liggen en op zichzelf zijn aangewezen. Een intieme confrontatie met onszelf, noemt Lotta Blokker het.

Lees verder


 
Bodhitv
 


Last van familiekarma? Als je moeder, oma en overgrootmoeder single waren, word jij dat dan automatisch ook? Geen paniek! Volgens psycholoog Linda Graham kun je je aan je familiekarma ontworstelen.Nieuws
Als je moeder, oma en overgrootmoeder single waren, word jij dat dan automatisch ook? Geen paniek! Volgens psycholoog Linda Graham kun je je aan je familiekarma ontworstelen.
IDFA

Op het IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam) van 19 tot 30 november draaien drie BOS-films. Bekijk hier de trailers, maar wie de documentaires wil zien moet er snel bij zijn: de kaartverkoop gaat snel.
Thich Nhat Hanh

Vanuit de Franse Dordogne komt het bericht dat Thich Nhat Hanh is getroffen door een ernstige hersenbloeding. Zijn toestand oogt ernstig, maar er zijn tekenen dat volledig herstel mogelijk is.