BOS BoeddhaDag @ BFFE


 
Verrijk je KarmaTelevisie
 
 Uitzending: Za 4-10-2014
Tijd: 10:00 - 10:30
Zender: NPO 2
Ook te zien op NPO.nl


Filmmaker Madelon Hooykaas bespeurt onder westerlingen een toenemende interesse in het sjamanisme. Ze reist af naar Japan om enkele blinde vrouwelijke sjamanen te bezoeken en krijgt uiteindelijk toestemming om een sessie met deze vrouwen te filmen.

Herhaling: Za 4-10-2014 10:00 - 10:30 NPO 2

Lees verder


Televisie
 
 Uitzending: Di 30-9-2014
Tijd: 23:45-0:45
Zender: NPO 2
Ook te zien op NPO.nl


Jo-Anne McArthur is dierenfotografe maar voelt zich naar eigen zeggen eerder een verslaggeefster in oorlogstijd. Met haar fotoproject We animals legde ze de meest erbarmelijke omstandigheden vast waarin talloze dieren verkeren; dieren die veelal zijn bedoeld voor menselijke consumptie, onderzoek of onderwijs. In The Ghosts in Our Machine volgt regisseur Liz Marshall de fotografe een jaar lang op haar missies. Ze brengt daarbij de kritische vraag aan het licht: welke rechten hebben dieren nog in een door gulzige consumenten gedreven wereld?

Wegens auteursrechten niet buiten Nederland online te zien

Lees verder


 
Radio
 
Uitzending: Woensdag 1-10-2014
Tijd: 00:00 - 00:35
Zender: NPO
Beluister de uitzending

JulikaMarijn265
Deze week is theatermaakster en actrice Julika Marijn bij ons te gast. Zij verloor haar hart aan Etty Hillesum, die nu 100 jaar geleden geboren werd. Julika maakte over Etty's binnenwereld al diverse theatervoorstellingen en dit jaar ook muziektheater. Bovendien schreef ze samen met Ton Jorna het boek Altijd Etty.

Lees verder


Radio
 
Uitzending: Woensdag 8-10-2014
Tijd: 00:00 - 00:35
Zender: NPO

ManuelaKalsky265

Manuela Kalsky is theologe, hoogleraar aan de VU, directeur van het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving en oprichter van de website Nieuw W!J. Ze is coauteur van het net verschenen boek Flexibel geloven, waarin ze zich vooral richt op de overeenkomsten in de verschillende religies. Ze wil af van het hokjesdenken. 
’Als religie het goede leven voor allen beoogt, dan kun je daar samen aan bouwen.’


Lees verder

Cybermonnik
 
Maurice Knegtel
Is verlichting iets permanents? Waarom horen we nooit iets over meesters die een terugval hebben?

Dat is de vraag die volgens onze lezers beantwoord moest worden door cybermonnik Maurice Knegtel. Lees het volledige antwoord hier.

 
Bodhitv
 


Wij, dieren. Een interview met dierenactiviste Jo-Anne McArthur. "Als het mogelijk is om gelukkig en gezond te leven, zonder anderen daarbij te schaden, waarom zouden we dat dan niet doen?"Nieuws
BFFE 2014

De 9e editie van het BFFE, het Buddhist Film Festival Europe, opent vrijdag 3 oktober in EYE in Amsterdam met een weekend vol films uit Tibet, Burma, Thailand, India, Nepal, Taiwan, VS en Nederland. Het hoofdthema is Bardo van Transformatie. Bardo is een concept vanuit het Tibetaans boeddhisme, dat ‘transitie’ of ‘tussenfase’ betekent.
bos boeddhadag @ bffe
De BOS organiseert zondag 5 oktober in het EYE Film Instituut te Amsterdam de BOS BoeddhaDag @ BFFE. De dag is exclusief voor Vrienden van de BOS. De ticketverkoop is gestart.
Yakov
In Demonen van de nieuwe vrijheid volgt regisseur Kay Mastenbroek activisten in Birma: een monnik en een filmmaker. Beiden strijden zij tegen het religieuze geweld in het land. Mastenbroek werd bij het filmen geholpen door een lokale producer, Yakov Aung Naing Soe, een 21-jarige moslim. Hoe ervaart hij het boeddhistisch geweld in zijn land? "Veel vooraanstaande moslims worden bedreigd en zijn bang."