Word vriend van de BOS


Televisie
 
 Uitzending: Wo 9-9-2015
Tijd: 23:00
Zender: NPO 3

"Hoe kun je aan iedereen laten weten dat je het paradijs op aarde hebt ontdekt, zonder het te verpesten doordat iedereen erheen komt?” Regisseur Daan Veldhuizen vertrok met dit dilemma en een camera naar een ongerept dorpje in Laos en laat zien wat de komst van toerisme betekent voor de bevolking.

Lees verder


Televisie
 
 Uitzending: Zo 6-9-2015
Tijd: 13:00
Zender: NPO

De Chinese componist Guo Wenjing zoekt een weg tussen de Oosterse en Westerse muziek, en het oude en nieuwe China dat razendsnel verandert. 'Je moet het verleden kennen om de toekomst in te kunnen gaan’, zo luidt zijn motto. Zijn nieuwe opera Si Fan (Liefdesverlangen) is een fascinerend project over traditie en moderne kunst.

Lees verder


Podcastspecials
 

Rebel Boeddha, op weg naar vrijheid

In deel 2 praat Sebo Ebbens verder met Sarah Marijnissen over het boek Rebel Boeddha dat zijn leraar Dzogchen Ponlop schreef, en over het pad naar vrijheid.


Luister ook naar deel 1

Mis geen enkele special, en abonneer je op de BOScast, of volg de BOS op Soundcloud. Vorige specials waren onder andere De kunst van het opnieuw beginnen, Spiritualiteit en sterven, en Boeddhistische hulp aan Nepal 
Cybermonnik
 


Stem op vragen voor cybermonnik

Ik ben naar een prostituee gegaan. ik zie mijn vrouw heel graag en heb enorm veel spijt. Hoe kan ik daar mee om gaan?

Dat is een van drie nieuwe vragen voor de cybermonnik. Welke vraag moet hij beantwoorden? Stem hier mee

Radio gemist
 
 Uitzending: Woensdag 26-8-2015

Marlous Lazal praat met zenleraar Ton Lathouwers. Onlangs verscheen zijn nieuwste boek Zij is altijd soms, over vrouwelijke gestalten van compassie.
Lees verder

 Uitzending: Dinsdag 25-8-2015

Waar zijn nu de inspirerende leiders als Martin Luther King en Gandhi te vinden? Politiek filosoof Remko van Broekhoven vertelt over engagement en solidariteit anno 2015, en hoe boeddhistische spiritualiteit daar een rol in kan spelen.

Lees verder


Radio verwacht
 
 Uitzending: Dinsdag 1-9-2015
Tijd: 
Zender: NPO Radio 5

Een optreden en gesprek met tabla-meester Heiko Dijker. Het boek tatoeage van de ziel van godsdienstwetenschapper en indoloog Paul van der Velde gaat over hoe intensieve deelname aan de Aziatische culturen sporen bij hem naliet.

Lees verder

 Uitzending: Woensdag 2-9-2015
Tijd: 00:00 - 00:35
Zender: NPO Radio 5

Schrijver, therapeut en trainer Hannah Cuppen beschrijft In haar boek Liefdesbang ons aller dans van verlatingsangst en bindingsangst: van aantrekken en afstoten, en wat ons gevangen houdt in een afhankelijkheidsrelatie.
Lees verder


 
Bodhitv
 

      
Regisseur met backpack

"Reizen gaat soms veel meer over je eigen ontwikkeling dan over de plekken waar je komt." Bodhitv sprak met Daan Veldhuizen, regisseur van Banana Pancakes and the Children of Sticky Rice.
Lees verder

Nieuwsbrief
 

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbriefNieuws

In Regisseur aan de keukentafel bij NPO Doc spreekt Sarina Vitta met Daan Veldhuizen over zijn documentaire Banana Pancakes and the Children of Sticky Rice. De film bekijkt backpackers in een dorpje in Laos vanuit het ongebruikelijke perspectief van de lokale bevolking en laat zien wat de komst van toerisme betekent voor de ‘ongereptheid’.
nieuws_radio5_2.jpg Per zaterdag 29 augustus 2015 is Radio 5 niet meer te beluisteren via de AM (middengolf). Dat betekent dat de radioprogramma's van de BOS nu alleen nog maar live te beluisteren zijn via kabel, DAB+ en internet. Terugluisteren via internet kan natuurlijk nog steeds.
spirtit_handen_uitdemouwen_300.jpg Herders en bewoners van de Zuid-Chinese regio verzamelden zich in het Zezhol-klooster. Om te bidden, maar ook om gezegend te worden door de zevende levende boeddha van het Zezhol-klooster, Gyizhong. De zegening zou een positief effect hebben op het oogstseizoen.