Word vriend van de BOS


Televisie
 
 Uitzending: Vr 6-3-2015
Tijd: 14:25 - 14:55
Zender: NPO 2
Ook te zien op NPO.nl

Een pil naar verlichting? Een game waarin je de onderlinge verbondenheid van alles ervaart? Geen uitvinding wordt geweerd tijdens de jaarlijkse Buddhist Geeks Conference. Innovators, leraren en beoefenaars over hoe technologie kan helpen op het pad naar verlichting.

Herhaling: Vr 6-3-2015 14:25 - 14:55 NPO 2

Lees verder


Televisie
 
 Uitzending: Vr 20-2-2015
Tijd: 14:20-14:50
Zender: NPO 2
Ook te zien op NPO.nl

Zenmeester Ton Lathouwers keert voor het eerst sinds bijna vijftig jaar terug naar Rusland en opent de wondere wereld van de Sovjetliteratuur.

Herhaling: Vr 20-2-2015 14:20-14:50 NPO 2

Lees verder


 

Podcast special - Muziek en boeddhisme

Onze verslaggevers kunnen niet stil zitten! Volg de BOS op Soundcloud en abonneer je op de BOScast en luister naar reportages die niet op de radio komen. De nieuwste special is Muziek en boeddhisme. Luister nu!

BoeddhaHeadphones385Cybermonnik
 
Maurice Knegtel

Juist het besef van het leven in het Nu - en dat er buiten het huidige moment eigenlijk niets is - maakt me depressief. Hoe kan ik dit anders zien?

Dat is de vraag die volgens onze lezers beantwoord moest worden door cybermonnik Maurice Knegtel. Lees het volledige antwoord hier.

 
Radio
 
Uitzending: Woensdag 4-3-2015
Tijd: 00:00 - 00:35
Zender: NPO Radio 5
Beluister de uitzendingMaurice Laparlière praat met Bertie Hendriks. Hij is mededirecteur en opleider bij het ITIP, School voor Leven en Werk. Hendriks schreef Dagboek van de Ziel over de zeven verschillende levensfasen in een mensenleven. Hoe kan bijvoorbeeld je kindertijd je voor de rest van je leven beïnvloeden?

Lees verder


Radio
 
Uitzending: Dinsdag 10-3-2015
Tijd: 19:02 - 20:00
Zender: NPO Radio 5

Jan Pols

Psychiater Jan Pols blikt terug op de ervaringen die hij opdeed in de ruim veertig jaar dat hij psychiater was, vanaf het begin van de jaren zestig van de vorige eeuw. In die periode is er veel veranderd. Het gesprek met Pols staat garant voor een kritische beschouwing over de psychiatrie als praktijk, als wetenschap en als professie in deze jaren.
Lees verder


 
Bodhitv
 

De oorverdovende stilte van de smartphone

GEK werd Geertje ervan. Zo gek dat ze zichzelf langzaam zag veranderen in een gefrustreerde Gargamel. Ik haat dat ding, ging het maar door haar hoofd. Maar net als elke aflevering van de smurfen, loopt het in Geertjes leven ook weleens goed af.Nieuws
NPO DOC The Buddha

Op zondag 19 en zondag 26 april zendt het themakanaal NPO DOC een tweeluik uit over het leven van de Boeddha. Naast het verhaal van Siddhartha zelf, vertelt de film over het ontstaan van het boeddhisme. De documentaire bevat interviews met onder anderen de Dalai Lama, toont veel mooie beelden van het Indiase platteland en van boeddhistische kunst en maakt veel gebruik van animaties.
Boeddhistisch Filmweekend v/h Noorden

Op zaterdag 14 en zondag 15 maart 2015 vindt voor de derde keer het Boeddhistisch Filmweekend van het Noorden plaats. In het VRIJDAG Theater in Groningen. Wat ooit begon als een soort huiskamerfestival in een kerkje is uitgegroeid tot een volwaardig filmfestivalweekend.
Defunkt

Joseph Bowie is met zijn band Defunkt één van de grote vernieuwers in de geschiedenis van de jazzfunk. In 2014 zond de BOS de documentaire In Groove We Trust uit, over Bowie. In zijn muziek verenigt hij avant-garde met traditie. Zijn band is een (onmogelijke) mix van totale vrijheid en strakke discipline. Zijn zware heroïneverslaving bestrijdt hij met het beoefenen van het Nichiren boeddhisme. Woensdag 18 februari treedt Defunkt op in de Melkweg in Amsterdam, voorafgegaan door de documentaire.